lívance z banánové mouky (BAM)
Lívance z banánové mouky
Do mísy dáme:
500ml kokosového mléka (plnotučné mléko)
4 vejce
100g ghí nebo 120g kokosového oleje
špetka soli
50g dasir nebo med
5g soda (1 rovná lžička)
250-300g banánové mouky ze zralých banánů (BAM)
Těsto má být husté, ale musí téct, jakmile z naběračky padají kusy těsta a neteče hustá, ale přeci jenom tekutá hmota, dali jste moc mouky a vyřešíte to přidáním mléka nebo vejce.
Postupně vmícháváme jednotlivé suroviny a šleháme mixerem nebo metlou, nakonec přidáme mouku a šleháme do hladka.
Pečeme nasucho na kvalitní nepřilnavé pánvi a zdobíme podle fantazie.
Lahodné jsou proložené banánem, polité medem nebo datlovým sirupem a na závěr ještě polité rozpuštěným GHÍ (kdo jíte máslem).
Dobrou chuť :-)