Jdi na obsah Jdi na menu
 

indické placky z banánové mouky (BAM)

Rychlý tip na jednoduché placky z banánovky, včera jsem večer měla chuť na něco slaného, tak jsem si našla recept na indické placky a zkusila to z banánovky. asi 100g BAM, trochu soli, cca 2-3 lžíce oliváče a trochu vody než se vypracovalo tvárné, ale nelepivé těsto. Pozor na BAM, saje pomalu, nechte chvíli odstát a případně dejte pár kapek vody ještě. No a mezi pečpapírem jsem vyválela do tenka, fakt asi 1mm a na suché rozpálené pánvi z obou stran opekla. Výsledek super :-)

Zjistila jsem, že líp se válí mezi folií... a je lepší udělat mokřejší těsto, aby se lépe vyválelo do tenka. Chce to grif, ale dám jednu follii, na ní kuličku těsta, kterou trochu rozplácnu a zarovnám okraj. Dám druhou folii a vyválím. Odlepím horní folii a položím zpět na placku, otočím a sundám původně spodní folii. Překlopím do ruky a opatrně sundám druhou folii. Včera jsem jich dělala víc než 10ks a žádná se nepotrhala...  A na všechny stačily 2ks uříznuté folie...

Variace na sladko i na slano,můžete použít jako staročeské lokše... s povidly a tvrdým tvarohem, se zelím a slaninou, se špenátem, jako tortilu s masem, zeleninou a majonézou nebo s avokádovým dipem... prostě tisíc variant této dobroty :-)

Vždy nejdříve potřít rozpuštěným sádlem, máslem nebo ghí či jiným tukem... a potom přidat ostatní... nebo lze použít jako přílohu k jinému jídlu...

17204498_1446585078706908_1664788432_n.jpgscd-takos.jpg