Jdi na obsah Jdi na menu
 

knedlíky z banánové mouky (BAM)

 

20171116_151442-1-.jpg

Na 3/4 až kilo na jemno nastrouhané syrové dýně nebo dýně a mrkve nebo dýně a řepy, jsem dala 6 vajec, osolila (dostatečně, nebude se vařit ve slané vodě), opepřila a nasekala čerstvé bylinky, ve druhém případě jsem použila čerstvou bazalku a přidala tak naběračku až naběračku a půl banánové mouky.
Je to hodně řídké těsto, které nedrží pohromadě, roztéká se, něco jako těsto na bramborák, není tekuté, ale kašovitě husté, ale nedá se z něj nic uhňácat, protože se to rozkydne... nevím jak lépe popsat. Kdo chce může zahustit trochu víc, knedlíčky jsou pak méně zeleninové, ale také hutnější a méně vláčné.
Připravím si folii asi 30cm dlouhou a dám tam tak naběračku hmoty. Pomalu zabalím tak, aby na okraji bylo tak 3 cm bez těsta a ubalím z něj takový velký bonbon  kraje zakroutím a zavážu nití. Nejdříve jednu stranu, potom pořádně zakroutím druhou, aby hmota napnula folii a nebyly tam vzduchové bubliny, chce to trochu cviku  a zavážu druhou stranu.
Vařím 20 min. pokud jsou průměr cca 5 cm, tlustší přidejte 5 minut, jinak budou uvnitř nedodělané. Myslím, že na rozdíl od klasických knedlíků, nevadí, když se vaří trochu déle, protože nejsou ve vodě a tedy nenasáknou a nerozvaří se 


Dobrou chuť